Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο

Φωτογραφία αρχείου

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 15-1-2018, στο κέντρο της Αθήνας, η πορεία της ΑΔΕΔΥ και εργατικών σωματείων. Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία», συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Μόλις έφτασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μέλη της Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και σωματείων άπλωσαν πανό στα σκαλιά της Βουλής, χωρίς, όμως, να σημειωθούν επεισόδια.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα.

«Και σήμερα υπήρξε κινητοποίηση των εργαζόμενων, όπως και τις τις προηγούμενες ημέρες, και θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Σήμερα, η ΑΔΕΔΥ, με στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή, αντιστέκεται στον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, γιατί θεωρούμε ότι αυτό που γίνεται σήμερα με την ψήφιση της ρύθμισης που ξεκινάει από τα πρωτοβάθμια σωματεία, έχουν στόχο να το διευρύνουν και για τις ομοσπονδίες και για τις τριτοβάθμιες οργανώσεις, για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης.

Σημειώνεται, ότι η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.