Ιστορική πρόκριση της ομάδας μπόμπσλεϊ γυναικών της Τζαμάικα

Η ομάδα γυναικών του μπόμπσλεϊ (έλκυθρο χιονοδρομιών) της Τζαμάικας (Jamaica national bobsleigh team) προκρίθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, 30 χρόνια μετά την ιστορική συμμετοχή στο Κάλγκαρι του Καναδά (1988) της ομάδας ανδρών της χώρας στο ίδιο αγώνισμα, η «περιπέτεια» του οποίου απαθανατίστηκε στην ταινία Rasta Rockett (αγγλικός τίτλος: Cool Runnings, ελληνικός τίτλος: Πάμε Χιόνι;).

Η ομοσπονδία μπόμπσλεϊ και σκέλετον της Τζαμάικα ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο πήραν την πρόκριση για τυς Χειμερινούς οι Κάρι Ράσελ (27 ετών, χρυσό στα 4Χ100 μέτρα το 2013 στο παγκόσμιο στίβου της Μόσχας), Όντρα Σάγκρεϊ (επίσης 27 ετών και αθλήτρια των σπριντ) και Τζαζμίν Φένλατορ (πιλότος). Η τελευταία, η οποία είναι 24 ετών, διαθέτει και την αμερικανική υπηκοότητα και είχε πάρει μέρος και στους Αγώνες του 2014 στο Σότσι.

Η πρώτη ιστορική πρόκριση της Τζαμάικας το 1988 μεταφέρθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες από τους Αμερικανούς το 1993 σε σκηνοθεσία Τζον Τερτλτάουμπ και είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, με τους Λίον Ρόμπινσον, Νταγκ Ε. Νταγκ, Μαλίκ Γιόμπα, Ρόουλ Ντ. Λιούις και τον γνωστό κωμικό ηθοποιό Τζον Κάντι (John Candy) που πέθανε ένα χρόνο μετά το 1994.