Δύο φορές τον χρόνο χρησιμοποιεί μετρητά ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν χρησιμοποιεί συχνά μετρητά, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, διευκρινίζοντας ότι αυτό συμβαίνει μια δύο φορές τον χρόνο, για παράδειγμα όταν «κάνει σκι και μπαίνει σε κάποιο ορεινό καφέ», οπότε χρειάζεται μετρητά. Τις δηλώσει αυτές ο Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Argumenti I fakti στην οποία αναφέρθηκε και στον μισθό και την στρατιωτική σύνταξη που παίρνει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, στη συνέντευξη του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, λέει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν παίρνει τον μισθό του και την στρατιωτική του σύνταξη, η οποία κατατίθεται στην τράπεζα «Ρωσία» , η οποία είχε συμπεριληφθεί το 2014 στον κατάλογο των κυρώσεων που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ μετά την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, λέει ότι όταν οι ΗΠΑ επέβαλαν τις πρώτες κυρώσεις άγνωστο για ποιο λόγο «θεώρησαν ότι κύριοι υπαίτιοι για την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσία, ήταν μια σειρά ρωσικές εταιρείες» και μέσα σ’ αυτές συμπεριέλαβαν και την τράπεζα «Ρωσία». Τότε ακριβώς, είπε, ο πρόεδρος Πούτιν πήρε την απόφαση να κατατίθεται ο μισθός του και η στρατιωτική του σύνταξη στην τράπεζα αυτή. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου στην συνέντευξη του αυτή δεν αναφέρει ποια είναι η σύνταξη του Βλαντίμιρ Πούτιν.