Ρόδος: Αποτυπώματα του 19χρονου στο σίδερο που χτύπησε τη φοιτήτρια

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του 19χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν στο ηλεκτρικό σίδερο που προκάλεσε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο κεφάλι της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, αναφέρει η σχετική έκθεση των εγκληματολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει πως ο 19χρονος ήταν εκείνος που κρατούσε το σίδερο, κάτι που ενδέχεται να επιβαρύνει σημαντικά τη θέση του, καθώς σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, η Ελένη Τοπαλούδη κατά πάσα πιθανότητα θα είχε πεθάνει λόγω των τραυμάτων στο κεφάλι της, εάν δεν είχε προηγηθεί ο πνιγμός.

Επιπλέον, το εγκληματολογικό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκε δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA που να καταδεικνύει την παρουσία τρίτου δράση στο δωμάτιο, όπου έλαβε χώρα το έγκλημα, καθώς ούτε και στο φορτηγάκι με το οποίο τη μετέφεραν οι δύο δράστες.

Στο μεταξύ, ο 19χρονος έχει μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται ο 21χρονος συγκατηγορούμενος του, μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού εις βάρος του στις φυλακές Αυλώνα

Δικογραφία σε βάρος των κρατούμενων που ξυλοκόπησαν τον 19χρονο αλλοδαπό στις φυλακές Αυλώνα

Εν τω μεταξύ, δικογραφία σχηματίστηκε, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, σε βάρος 12 κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα για τον ξυλοδαρμό μέσα στο κελί του, του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά στο αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο κρατούμενος που τράβηξε το βίντεο του ξυλοδαρμού με το κινητό τηλέφωνό του κατηγορείται και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ο 19χρονος είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη των κρατουμένων που τον ξυλοκόπησαν.

Διοίκηση Ευαγγελισμού: Δεν στοιχειοθετείται «βιασμός» του 19χρονου κρατούμενου

Δεν στοιχειοθετείται «βιασμός» του 19χρονου κρατούμενου, απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, «σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο βιβλίο συμβάντων όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος διευθυντή του Γ’ Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται “βιασμός”».

Υπενθυμίζεται, ότι ο 19χρονος κρατούμενος προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια γενικής εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού.