Σεφτέ ο Πανιώνιος, 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Με ηγέτη και σκόρερ τον Φιορίν Ντουρμισάι ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη, επικρατώντας με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατέκτησε την πρώτη φετινή της νίκη με δύο γκολ από τον Ντουρμισάι (37′, 50′), ενώ ο Απόλλωνας και με τη σημερινή του εμφάνιση έδειξε πως θα πρέπει να ξεπεράσει πολλά προβλήματα για να μην κινδυνεύσει με υποβιβασμό.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή της μπάλας και την επιθετική πρωτοβουλία, αλλά έως… εκεί. Οι γηπεδούχοι χωρίς έμπνευση στην επίθεση δεν μπορούσαν ν’ απειλήσουν την εστία του Κότνικ. Αντίθετα ο Πανιώνιος ήταν πιο ουσιαστικός και κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ στο 37ο λεπτό. Τότε ο Μασούρας από τα αριστερά σέντραρε στην περιοχή και ο Ντουρμισάι εκτέλεσε με τη μία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ, αλλά και πάλι η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν αυτή που έφθασε κοντά στο γκολ. Στο 43′ ο Σπιριντόνοβιτς έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, όμως ο Χουάντερσον έδιωξε την μπάλα, η οποία προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε και πάλι δυνατά για να διεκδικήσει την ισοφάριση, αλλά ξανά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πανηγύρισε. Στο 50′ σέντρα του Τσιλούλη από τα δεξιά, ο Ντουρμισάι αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, πήρε την κεφαλιά και «εκτέλεσε» τον Χουάντερσον, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ. Από εκεί και πέρα ο ματς ουσιαστικά τελείωσε, αφού ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και έφθασε σχετικά εύκολα στη νίκη, χάνοντας μάλιστα και ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ.

Ο διαιτητής του αγώνα ο Φώτιος Φωτιάδης έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ακόστα, Λούκιτς – Τσιλούλη, Παπαγεωργίου.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Λούκιτς, Τζανετόπουλος (46′ Τριάδης), Βαφέας, Ακόστα (59′ Σικαμπάλα), Κοντοές, Γκονζάλες, Ντ’ Ούρσο, Ναδάλες, Τόμας (64′ Χιλάλ), Γκάρος.

Πανιώνιος (Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (90′ Σαραμαντάς), Σπιριντόνοβιτς (81′ Οικονομίδης), Ντουρμισάι, Τσιλούλης (66′ Μανθάτης).