Σε ύφεση η φωτιά στην Φρίξα Ηλείας

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή της Φρίξας στην Ηλεία, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συντονιστής των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος.

Σχετικά με την αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε ένα δύσβατο σημείο κοντά στην Φρίξα, ο Κώστας Κυριακόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «καταφέραμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και με τη βοήθεια ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου».

Πάντως, όπως πρόσθεσε ο Κώστας Κυριακόπουλος, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή και επιχειρούν συνεχώς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όπου υπάρχει “καντηλάκι” πάμε αμέσως και το σβήνουμε, ενώ μας βοηθά και το γεγονός ότι επικρατεί άπνοια».

Η καύση κλαδιών πιθανότερη αιτία των 6 πυρκαγιών

Η απερισκεψία κάποιων να αγνοήσουν τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της περιφέρειας να μην κάψουν κλαδιά, λόγω θυελλωδών ανέμων και ταυτόχρονο κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς, φαίνεται ότι είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αιτία των τουλάχιστον έξι πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία το απόγευμα της Κυριακής.

Το απόγευμα της Κυριακής συνελήφθη από άνδρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.