Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Αχλάδια Σητείας

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αχλάδια της Σητείας η οποία από το πρωί έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα θαμνώδους και αγροτολιβαδικής έκτασης.

Το απόγευμα επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη Καναντέρ τα οποία έφτασαν από την Ελευσίνα για να ενισχύσουν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα στις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης του πύρινου μετώπου.

Αυτή την ώρα -λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων- οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή έχοντας κυκλώσει το μέτωπο με βασικό αντίπαλό τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Δώδεκα οχήματα με 24 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και του στρατού με ενίσχυση από τον δήμο και πολίτες συνδράμουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενδέχεται να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα ανεμογεννήτριας πάρκου ΑΠΕ.

Στο μεταξύ συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα 43χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για εμπρησμό για φωτιά που εκδηλώθηκε στον ‘Αγιο Νικόλαο σήμερα τα ξημερώματα η οποία όμως κατασβέστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες.