Στάση εργασίας σε λεωφορεία την Τετάρτη 13-9-2017. Αναστολή απεργίας σε Μετρό

Στάσεις εργασίας έχουν προκηρυχθεί στα μέσα μεταφοράς, την Τετάρτη 13 Σεπτεβρίου 2017 και ειδικότερα στα αστικά λεωφορεία . Δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί  της Τετάρτης και από τις 9 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα. Το μετρό και το τραμ θα κινηθούν κανονικά.

Την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχαν προκηρύξει για την Τρίτη 12-9-2017 από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, αλλά και για την Παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Γραμμή 1 του μετρό (ΗΣΑΠ) μετά τη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ .

Να σημειωθεί ότι οι στάσεις εργασίας προκηρύχθηκαν από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017. Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά αξιόπιστο προγραμματισμό των χειμερινών δρομολογίων και αντιδρά στην απαξίωση των συγκοινωνιών και στην πολύωρη αναμονή στις στάσεις.

Αναλυτικά οι ώρες και οι μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων:

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017: Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ, από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (Ανεστάλη).

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017: Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως την λήξη της βάρδιας. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 πρωί ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017: 24ωρη απεργία στον Προαστιακό. Κανένα δρομολόγιο τρένου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και αυτών του Προαστιακού της Αθήνας δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Εξαιτίας της απεργίας δεν θα πραγματοποιθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3 του Μετρό.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017: Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ από 12:00 – 15:00 (Ανεστάλη)

Αναστολή απεργίας αποφάσισε η ΣΤΑΣΥ

Την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχαν προκηρύξει για σήμερα από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, αλλά και για την Παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Γραμμή 1 του μετρό (ΗΣΑΠ) μετά τη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ .

H ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό και μετά την έμπρακτη βούληση της Διοίκησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τα αιτήματά μας, αποφάσισε να αναστείλει τις στάσεις εργασίας, που είχε προκηρύξει για  σήμερα 12/9 (από 21.00 έως λήξη της βάρδιας) και την Παρασκευή 15/9 (από 12.00 έως 15.00).

Στη συνάντηση επήλθε συμφωνία ως προς την αναγκαιότητα και τον τρόπο κατοχύρωσης της διαφάνειας σε προαγωγές και μετακινήσεις υπαλλήλων, με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια.

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις και προκειμένου να διευκολυνθεί ο συνεχιζόμενος διάλογος αποφασίσαμε την αναστολή των κινητοποιήσεων δηλώνοντας ότι παραμένει πρωταρχικό αίτημα του Σωματείου η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στην εργασιακή εξέλιξη όλων των συναδέλφων.