Στάση εργασίας σε Μετρό και Τραμ την Πέμπτη 14-9-2019. Απεργία στα τρένα

Στάση εργασίας σε Μετρό και Τραμ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ)  όπως και στο τραμ, τονίζοντας πως με την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οριστικοποιείται το πρώτο βήμα του ευρύτερου πολιτικού σχεδιασμού εκποίησης των μέσων μεταφοράς μέσω της ένταξης τους στον ΕΔΗΣ.

Στην ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων αναφέρει μεταξύ άλλων πως πρόκειται για «προειδοποιητική στάση εργασίας»:

«Ως εργαζόμενοι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που θα έχουν την  “τύχη” να περάσουν στο νέο καθεστώς και προχωράμε σε προειδοποιητική- συμβολική στάση εργασίας την Πέμπτη 14/09/17 από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας»

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα έχουν 24ωρη απεργία και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι του ΟΣΕ.  Εκτός από τα τρένα του ΟΣΕ που θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό από το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο.

Ειδικότερα, απεργία για την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 προκύρηξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Έτσι, λόγω της 24ωρης απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν σιδηροδρομικά δρομολόγια από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2017 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Σημειώνεται, ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.

Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 14-9-2017

Την υποστήριξη της στον αγώνα των εργαζομένων του σιδηροδρόμου δηλώνει η ΓΣΕΕ καθώς αυτοί αντιδρούν στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έχουν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο Διοίκησης του σιδηροδρόμου.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση, με την υπογραφή παραχώρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς, συνεχίζει την εκποίηση του εθνικού πλούτου με ζημιωμένη για ακόμη μία φορά την ελληνική κοινωνία».

Τέλος, τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και θα συνεχίσει να βρίσκεται στον κοινό αγώνα.