Στην ΑΕΚ ο Χουλτ με πουρμπουάρ σε Παναθηναϊκό (upd)

Μόνο η τυπική ανακοίνωση απέμενε για να ολοκληρωθεί η μετακόμιση του Νίκλας Χουλτ λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, από το Κορωπί στα Σπάτα.

Έτσι, παίκτης της ΑΕΚ και τυπικά είναι από το απόγευμα της Τετάρτης (31/01) ο Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός αριστερός φούλμπακ μετά από ενάμιση χρόνο στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση.

Ο Σουηδός θα αποτελέσει την τρίτη και τελευταία μεταγραφή της ΑΕΚ για τον Ιανουάριο του 2018, εφόσον περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις. Η χρυσή τομή με τον Παναθηναϊκό έχει βρεθεί, οι «πράσινοι» θα πάρουν και λίγα χρήματα (κάτι σαν πουρμπουάρ) και ενδεχομένως κάποιον παίκτη ως αντάλλαγμα και η ΑΕΚ θα ενισχυθεί στη αριστερή της πτέρυγα.

Ο Χουλτ έφτασε σήμερα στην Αθήνα, καθώς τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στη γεννέτειρά του, Βέρναμο, όπου γυμναζόταν ατομικά. Δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς τη συμμετοχή του στους αγώνες με την Ντιναμό Κιέβου, αφού πληροί τις προδιαγραφές παρότι έπαιξε με τον Παναθηναϊκό στους προκριματικούς του Europa League.

Ο Μπο Νίκλας Χουλτ -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1990. Έκανε ντεμπούτο στην ομάδα της γενέτειράς του το 2008 και μετά από 20 ματς, την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στην Έλφσμποργκ. Εκεί, παρέμεινε για μια πενταετία, έχοντας 92 εμφανίσεις και 11 τέρματα, για να μετακομίσει το 2014 στη Νις, μετρώντας 45 συμμετοχές και δύο γκολ. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 από τον Παναθηναϊκό, έγινε αμέσως ένα από τα πλέον πολύτιμα στελέχη της ομάδας και φόρεσε 57 φορές την πράσινη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι έξι φορές διεθνής με την εθνική Σουηδίας.