Επέστρεψε στη βάση του το θρυλικό θωρηκτό Γ. Αβέρωφ

Επέστρεψε στη βάση του, στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, στο ‘Αλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό, το θρυλικό θωρηκτό Γ. Αβέρωφ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών δεξαμενισμού, συντήρησης και επισκευής του.

Καθ όλη τη διάρκεια του πλου, τιμές απέδιδε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το ιστορικό πλοίο συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, επιβαίνοντες σε σκάφος της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Το θωρηκτό συνόδευαν ακόμη και σκάφη ιδιωτών και ναυτικών ομίλων, ενώ οποιοδήποτε πλοίο βρισκόταν στο διάβα του, όπως και αυτά στο Αρχηγείο Στόλου, απέδιδε τιμές στο θωρηκτό – θρύλο του Πολεμικού Ναυτικού

Το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προβλέπεται να είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες του περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν η επανατοποθέτηση του κύριου καταστρώματος, καθώς και οι εναπομείνασες στοχευμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης εσωτερικών χώρων του.

Για την εκτέλεση των εργασιών εξασφαλίστηκαν χορηγίες, οι οποίες κάλυψαν τις ανάγκες προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.