Στους έξι οι αγνοούμενοι από την πλημμύρα στη Μάνδρα

Συνολικά έξι άτομα αναζητούνται στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πρωί της Παρασκευής. Στα τέσσερα άτομα που αγνοούνται από προχθές, προστέθηκαν και δύο άνδρες στην περιοχή της Μάνδρας. Πρόκειται για έναν κυνηγό, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν σε μια καντίνα, που σύμφωνα με συγγενείς τους δεν έχουν δώσει έως τώρα σημεία ζωής.

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Επιπλέον, άλλες 70 κλήσεις δέχθηκε από την Αθήνα και την Αίγινα και 350 από την Κατερίνη.

Από το πρωί ειδικά γερανοφόρα του στρατού προσπαθούν να απομακρύνουν από την πλατεία περισσότερα από 20 οχήματα, που παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο. Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν άστεγοι και φιλοξενούνται είτε σε συγγενικά πρόσωπα ή σε ξενοδοχεία της περιοχής ενώ ο αριθμός των κατεστραμμένων κατοικιών και επιχειρήσεων ξεπερνά τις 1.000.

Νεκρός βρέθηκε στη Νέα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο) το απόγευμα της Πέμπτης 17/11/2017 ένας από τους αγνοούμενους από την κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, ανεβάζοντας σε 16 τα θύματα της τραγωδίας στη Δυτική Αττική. Ο άνδρας  εντοπίστηκε νεκρός σε υπόγειο οικίας στην περιοχή Γεφυράκι της Νέας Περάμου. Συγκεκριμένα, 13 νεκροί ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική, δύο από τη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας από το Λιμενικό και ένας αγνώστων στοιχείων από της θαλάσσια περιοχή στον Σκαραμαγκά.
Αυτήν την ώρα, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν άλλους τέσσερις αγνοούμενους.

Στο μεταξύ το πρωί της Παρασκευής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Πέντε εκατ. ευρώ για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, σε όλη χώρα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Επιτρόπους και τις υπηρεσίες της ΕΕ, για την εξεύρεση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης.