Στο Λος Αντζελες οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028

Στο Λος Αντζελες θα διεξαχθούν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028. Όπως επιβεβαίωσε και με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμπας Μπαχ.

Το Παρίσι και το Λος Αντζελες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αλλά από την στιγμή που η ΔΟΕ θα ανακοίνωνε, για πρώτη φορά, την ανάληψη δύο διοργανώσεων, κάθισαν οι τρεις πλευρές και συζήτησαν.

Ετσι, η αμερικανική πλευρά συμβιβάστηκε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 και το Παρίσι θα πάρει την σκυτάλη από το Τόκυο το 2020.

“Η ΔΟΕ χαιρετίζει αυτή την απόφαση της Επιτροπής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Υποψηφιότητας του Λος Άντζελες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδεχθούμε με διαφάνεια την υποψηφιότητα”, δήλωσε ο Τόμας Μπαχ και πρόσθεσε “Το Λος Άντζελες παρουσίασε μια εξαιρετική υποψηφιότητα που μεγιστοποιεί τη χρήση των εγκαταστάσεων και ενθαρύνει τη συμμετοχή περισσότερων νέων στο Ολυμπιακό Κίνημα. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σε θέση να αυξήσουμε την πρόσβαση της νεολαίας της πόλης στον αθλητισμό και να τους ενθαρρύνουμε στον υγιεινό τρόπο ζωής για τα επόμενα 11 χρόνια. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μια τριμερή συμφωνία υπό την ηγεσία της ΔΟΕ με το Λ.Α. και το Παρίσι τον Αύγουστο. Η συμφωνία αυτή θα υποβληθεί στη σύνοδο της ΔΟΕ στη Λίμα το Σεπτέμβριο για επικύρωση” τόνισε χαρακτηριστικά ο Τόμας Μπαχ.

Η ΔΟΕ, όπως ανακοίνωσε και στο σάιτ της θα συνεισφέρει στην οργανωτική επιτροπή 1,8 δισ. δολάρια.

Η Αμερική θα διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 1996 και την Ατλάντα και ευελπιστεί ότι με το μεγαλύτερο αθλητικό event του κόσμου θα στρέψει περισσότερους νέους ανθρώπους στον αθλητισμό. Αυτό άλλωστε ήταν και το κεντρικό τους μήνυμα στον φάκελό τους.

Η Γαλλία πανηγυρίζει

Η συμφωνία της ΔΟΕ με την οργανωτική Επιτροπή του Λος Αντζελες 2024, ώστε να αναλάβουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα στο Παρίσι για τους Αγώνες του 2024.

Η γαλλική πλευρά πανηγυρίζει και επίσημα για την ανάληψη της διοργάνωσης και ήδη η δήμαρχος του Παρισιού Χιλντάγκο με αναρτήσεις της στο twitter εξέφρασε την ικανοποίησή της και τόνισε θα προσπαθήσουν να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

“Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μεταξύ των δύο πόλεων και της ΔΟΕ όλο τον Αύγουστο για να επιτευχθεί τριμερής συμφωνία” έγραψε αρχικά και η επόμενη ανάρτηση είχε ως εξής: “Θέλουμε να προσφέρουμε στα μέλη της ΔΟΕ το πιο φιλόδοξο έργο που είναι δυνατόν για το μέλλον του Ολυμπισμού”.

Η Χιντάλγκο ολοκλήρωσε λέγοντας: «Είμαι πολύ αισιόδοξη: θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε η Λίμα να ψηφίσει, στις 13 Σεπτεμβρίου. Θα είναι μια ιστορική στιγμή

Από την στιγμή που ήρθε η συμφωνία ανάμεσα στην ΔΟΕ και το Λος Αντζελες είναι δεδομένο ότι το Παρίσι θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Αυτή είναι η τρίτη φορά που θα διοργανώσει η γαλλική πρωτεύουσα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 1924 και το 1900.