Στο 4,25% το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η ανάκαμψη, στις τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα το περιθώριο (έναντι των γερμανικών) να υποχωρήσει κάτω από το 4%. Το 10ετές ομόλογο διαπραγματευόταν πριν από λίγο με απόδσοη 4,25% αισθητά κάτω από το 4,45% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ. Πτωτικά κινούνται και οι αποδόσεις των πιο βραχυχρόνιων εκδόσεων με αυτή του 5ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 3,35% και του 7ετούς στο 3,81%.

Η μείωση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου είχε ως αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 3,65%) να περιοριστεί στο 3,89% από 4,07% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ.

Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζουν και τα ευρωπαϊκά ομόλογα και κυρίως τα Ιταλικά τα οποία έχουν επιδοθεί “σε Ράλι”. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Π. Μοσκοβισί προειδοποίησε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει το άτυπο Eurogroup στη Βιέννη, την Ιταλική Κυβέρνηση να ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Ιταλία κινδυνεύει να χάσει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει σήμερα στις Ευρωπαϊκές υποθέσεις.