Συνάντηση Πούτιν – Τραμπ την 1η Δεκεμβρίου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζεται να συναντηθούν για συνομιλίες στις 16:30 ώρα Ελλάδος την 1η Δεκεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Αργεντινή, αναφέρεται σε έγγραφο του Κρεμλίνου το οποίο εξασφάλισε σήμερα το Reuters.

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι οι δύο ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους κατά την συνάντησή τους αυτή κατά την οποία θα έχουν συνομιλίες για την στρατηγική σταθερότητα, τη Συρία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι θα γίνει η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Αργεντινή, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Αμφιβολίες υπήρχαν όσον αφορά την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής, καθώς ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι μπορεί να την ματαιώσει μετά την σύλληψη από τη Ρωσία τριών πλοίων του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και των πληρωμάτων τους την Κυριακή.

Σε έγγραφο του Κρεμλίνου που επικαλέστηκε νωρίτερα σήμερα το Reuters διευκρινιζόταν ότι η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών θα γίνει το Σάββατο στις 16:30 ώρα Ελλάδος.