54χρονος συνελήφθη για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας στις Θεσπιές Βοιωτίας

Ένα 38αρι περίστροφο που κατείχε παράνομα ο 54χρονος συλληφθείς, με το οποίο πυροβολούσε κατά τη διάρκεια πασχαλινού γλεντιού, ταυτοποιήθηκε ως το όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη Αλεξία, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 1 Μαΐου 2019, 17:14

Η ταυτοποίηση του όπλου προέκυψε από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σημειώνεται, ότι από την οικία που διατηρεί στην Βοιωτία ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί το απόγευμα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα, η οποία έχει συμπληρωθεί και με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας, που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, στο 38άρι περίστροφο που κατείχε παράνομα ο 54χρονος. Το περίστροφο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του συλληφθέντος στην Αθήνα. Στο σπίτι στο Λεοντάρι Βοιωτίας, είχαν βρεθεί από την αρχή τέσσερις κάλυκες από το περίστροφο.

Σημειώνεται ότι ο 55χρονος, ιδιοκτήτης βενζινάδικου στο επάγγελμα, ήταν ένας από παρέα στο Λεοντάρι, που από την αρχή είχε μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας Λιβαδειάς, καθώς υπήρχαν πολλές μαρτυρίες ότι από εκεί έπεφταν πολλές «μπαλωθιές», ενώ το σημείο επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις που έκαναν οι ειδικοί επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για τον εντοπισμό της απόστασης της ρίψης του πυροβολισμού από τον τόπο του τραυματισμού του κοριτσιού.