«Τελικός» του Ολυμπιακού με Μίλαν

Ο τελικός του Europa League μπορεί να αργεί ακόμα, αλλά ο «τελικός» του Ολυμπιακού στη διοργάνωση θα διεξαχθεί απόψε (13/12) στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη Μίλαν (22:00, τηλεοπτική μετάδοση από COSMOTE SPORT 3 TV) και χρειάζονται νίκη με δύο γκολ διαφορά για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Το έργο των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά στη διοργάνωση έχουν δείξει ότι είναι αξιόμαχοι. Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά με σύμμαχο τον κόσμο η πειραϊκή ομάδα θα επιδιώξει τη μεγάλη νίκη.

Για να έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεπεράσει και την κακοδαιμονία του στην επίθεση, καθώς φέτος εμφανίζεται να «πετάει στα σκουπίδια» πολλές και καλές ευκαιρίες και γενικότερα δύσκολα βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» θα γεμίσει το γήπεδο, μιας και δεν υπάρχουν εναπομείναντα εισιτήρια και θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει σε μία ιστορική νίκη-πρόκριση.

Από την άλλη η Μίλαν έχοντας ως παρακαταθήκη το 3-1 του πρώτου αγώνα θα επιδιώξει να σκοράρει, χωρίς ωστόσο να αφήσει κάποιο κενό στην άμυνα. Ο Γκατούζο αναμένεται να αγωνιστεί με τους Ρέινα κάτω από τα δοκάρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Λασάλτ η τριάδα στην άμυνα. Σχετικά με τη μεσαία γραμμή εκεί αναμένεται να βρεθούν οι Κεσί – Μπακαγιόκο. Αριστερά θα είναι ο Μπορίνι και δεξιά ο Σούσο, ενώ οι τρεις της επίθεσης Κουτρόνε – Καστιγέχο και στην κορυφή ο Ιγκουαϊν.

Από την άλλη ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει ξεκαθαρίσει για την 11αδα και δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις. Οι μόνοι σίγουροι που θα ξεκινήσουν είναι οι: Σα, Σισέ, Βούκοβιτς, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης και Γκερέρο. Από κει και πέρα οι Ελαμπντελαουΐ, Τσιμίκας, Κούτρης έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να συμπληρώσουν την ενδεκάδα.