Αμφίρροπες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Super League

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Super League βάζει… φωτιά στο βράδυ της Κυριακής. Δεν είναι μόνο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ και τον ανεβασμένο Άρη, αλλά και αυτό των “αιωνίων”, με αντιπάλους τον ευρισκόμενο σε κρίση Παναθηναϊκό και τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό.

Στις 18:30, το γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ των τριών νικών σε ισάριθμα παιχνίδια, ευελπιστεί να κάνει… καρέ επιτυχιών ωστόσο ο Άρης θα έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά το επιβλητικό 4-0 επί του Παναθηναϊκού. Η παρουσία του υπηρεσιακού τεχνικού Απόστολου Τερζή δείχνει να έχει λειτουργήσει ευεργετικά στους “κίτρινους” που πέρυσι έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του “Δικεφάλου του Βορρά”. Το κλίμα, ωστόσο, είναι ήδη τεταμένο μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης εναντίον της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Δυο ώρες αργότερα, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να σπάσει το ρόδι και να φτάσει στην πρώτη φετινή του επιτυχία. Μετά το κάζο του “Κλεάνθης Βικελίδης”, η ομάδα του Γιώργου Δώνη ψάχνει την εξιλέωση και μάλιστα μπροστά στους οπαδούς της – ή όσους τουλάχιστον μεταβούν στο Μαρούσι μιας και κάποιοι σύνδεσμοι οργανωμένων έχουν αποφασίσει αποχή. Και τι καλύτερη ευκαιρία για τους “πράσινους”, όταν αντίπαλος είναι ο “αιώνιος αντίπαλος”, Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και, μάλιστα, την Τετάρτη πήραν ισοπαλία 2-2 από την Τότεναμ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, έχοντας βρεθεί με δύο τέρματα πίσω στο σκορ!

Το Σάββατο, η αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού προϊδεάζει για συγκινήσεις μιας και ΝΠΣ Βόλος και ΟΦΗ έχουν ξεκινήσει άκρως θετικά τη σεζόν ενώ στην Τρίπολη ο Αστέρας θα ψάξει για τους πρώτους φετινούς βαθμούς ωστόσο το έργο του απέναντι στον Ατρόμητο μόνο εύκολο δεν θα είναι. Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται στο Αγρίνιο. Ο δίχως βαθμό Παναιτωλικός φιλοξενεί την ΑΕΚ που μετράει τρεις σερί νίκες – σε όλες τις διοργανώσεις – με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της. ..

https://pbs.twimg.com/media/EE5jaTpX4AAcS1F.jpg

Τρεις αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν σήμερα για την 4η αγωνιστική της Super League, που δίχως άλλο χαρακτηρίζεται από τα αυριανά ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η αυλαία ανοίγει (17:15) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου ο ΝΠΣ Βόλος  θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ, στη συνέχεια (19:30) στο  «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο  Αστέρας Τρίπολης  αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο και λίγο αργότερα (20:00/ΕΡΤ) στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός φιλοξενεί την ΑΕΚ.

Τα σημερινά (21/9) ματς με την στατιστική-ιστορική ματιά του επίσημου site της Super League:

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ-ΟΦΗ
Μπορεί ο νεοφώτιστος Βόλος να υπέστη την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο το ευρύ 5-0 διαμορφώθηκε στα τελευταία 20 λεπτά, αφού μέχρι τότε το σκορ ήταν 1-0. Τώρα επιστρέφει στο Πανθεσσαλικό, για να αντιμετωπίσει μια από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος.
Ο ΟΦΗ έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία με ένα πρόγραμμα, που δεν το λέει κανείς εύκολο, αφού έπαιξε ήδη με Άρη και Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Εχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημά του από το 1995 στο πρωτάθλημα και είναι αήττητος στα τελευταία εννέα επίσημα παιχνίδια του.
Ο ΟΦΗ πηγαίνει να αγωνιστεί σε ένα γήπεδο, που μόνο μια φορά έχει πατήσει στην ιστορία του. Στο Πανθεσσαλικό μετράει ένα παιχνίδι Κυπέλλου με αποκλεισμό στα πέναλτι από τη Νίκη Βόλου τον Οκτώβριο του 2016. Για την Α’ Εθνική έχει παίξει στην πόλη του Βόλου, αλλά στο ΕΑΚ τρεις φορές, όλες με τον Ολυμπιακό Βόλου, και έχασε το 1970, ενώ νίκησε το 1988 και το 1990.
Ο Βόλος έχει στον πάγκο του ένα νέο σε ηλικία προπονητή, τον 38χρονο Χουάν Φεράντο, από το καλοκαίρι του 2017. Είναι δηλαδή ο μοναδικός άνθρωπος που έχει καθίσει στον πάγκο του από την ίδρυσή του. Αν και ο Ισπανός τεχνικός… πολιτογραφήθηκε Βολιώτης, το πέρασμά του από το Ηράκλειο και τον Εργοτέλη ήταν αστραπιαίο το καλοκαίρι του 2014. Είχε μείνει εκεί για δύο αγώνες. Αντίθετα με το Βόλο κοντεύει τους 70.
Ο Δημήτρης Μάνος και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης έχουν πάρει στην πλάτη τους το επιθετικό κομμάτι του ΟΦΗ και έχουν βάλει από τρία γκολ ο καθένας, τα έξι από τα επτά της ομάδας τους ως τώρα. Ο Τσιλιανίδης στο Βόλο θα παίξει το 200ο παιχνίδι στην επαγγελματική του καριέρα, ενώ ο Μάνος θα ψάξει το 50ο του γκολ στα πρωταθλήματα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Η συνάντησή τους στην Τρίπολη είναι καθοριστική, ειδικά για τους γηπεδούχους, που μετρούν τρεις ήττες. Έστω και αν έχουν παίξει με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και τη φορμαρισμένη Ξάνθη, και έχασαν από όλους στο γκολ, η συγκομιδή είναι μηδενική και αναζητείται η αρχή της.
Επεκτείνοντας πέρσι, ο Αστέρας έχει μια νίκη στα δέκα τελευταία, αυτή με τον Πανιώνιο στην τελευταία αγωνιστική, που τον έσωσε. Και πέρσι ο Αστέρας ξεκίνησε με τρεις ήττες, αλλά νίκησε τον Απόλλωνα στο τέταρτο παιχνίδι του.
Ο Ατρόμητος προέρχεται από την ήττα στην έδρα του από τον ΠΑΟΚ, αφού είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες.
Προέρχεται από μια σεζόν, που έκανε έξι νίκες εκτός έδρας, για αυτό άλλωστε έφτασε και τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Από τα ίδια ακριβώς παιχνίδια που έχει παίξει φέτος και πήρε δύο βαθμούς, είχε τέσσερις (νίκη με ΑΕΛ, ήττα στη Λαμία, ισοπαλία με ΠΑΟΚ).
Και το 2017 ο Ατρόμητος Αθηνών ξεκίνησε χωρίς νίκη στα τρία πρώτα παιχνίδια, αλλά κατέληξε μετά από τέσσερις ισοπαλίες να μείνει οκτώ αγωνιστικές αήττητος.
Με τα δύο γκολ που έβαλε στον ΠΑΟΚ, ο Απόστολος Βέλλιος έφτασε τα τρία στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Ευθύμη Κουλούρη. Πηγαίνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Τρίπολη, μετά τις 5 Δεκεμβρίου 2015, όταν μάλιστα είχε σκοράρει στη νίκη του Ηρακλή με 2-1 εκεί.
Ο Χουάν Μανουέλ Μουνάφο γύρισε πριν από λίγες μέρες στον Αστέρα Τρίπολης για να βοηθήσει με την εμπειρία από τα 200 παιχνίδια Super League που είχε στην πλάτη του. Αν παίξει στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, φτάνει τα 300 παιχνίδια στην Ελλάδα, από το 2009, που τον έφερε ο Πανθρακικός.

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 10
Ισοπαλίες: 8
Νίκες Ατρομήτου: 10

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 7
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Ατρομήτου: 3

Πέρσι
23.02.2019: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1
(24’ σουτ Καλτσάς – 82’ κεφαλιά Ουάρντα)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΚ
Η τρίτη ήττα του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο ήλθε σε ένα παιχνίδι όπου για μια ώρα και πλέον έπαιξε με δέκα παίκτες.
Το Αγρίνιο επισκέπτεται η ΑΕΚ, που μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ξάνθη, έκανε δύο νίκες με το Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο και αισιοδοξεί. Μάλιστα αν νικήσει θα είναι η πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, που θα ξεκινήσει με δύο «διπλά» εκτός έδρας. Το 2007 ήταν η τελευταία και μάλιστα έκανε τέσσερις νίκες στα ισάριθμα πρώτα εκτός έδρας.
Η τελευταία φορά που πήγε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο ήταν τον περασμένο Νοέμβρη, όταν και έχασε από τον Παναιτωλικό με 2-1. Από τότε η ΑΕΚ έχει κάνει άλλη ήττα σε έδρα ομάδας της περιφέρειας για Κύπελλο και πρωτάθλημα. Σε εννέα αγώνες έχει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Ο Παναιτωλικός νίκησε την ΑΕΚ τον περασμένο Νοέμβριο, φτάνοντας τις τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία που την υποδέχτηκε. Μόνο το 2018, τη χρονιά που πήρε τον τίτλο νίκησε η ΑΕΚ. Δεν έχουν ισοπαλία στο Αγρίνιο σε εννέα παιχνίδια, επτά για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Ενώ ανεξάρτητα έδρας υπάρχει μια το 2107 σε 19 αγώνες.
Η ΑΕΚ στηρίζεται πλέον στην εξαιρετική κατάσταση του Μάρκο Λιβάγια, που με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ στα επτά παιχνίδια που έχει παίξει, έχει βοηθήσει την ομάδα του καθοριστικά. Ο Κροάτης έχει φτάσει πλέον 40 αθροιστικά γκολ και ασίστ με την ΑΕΚ σε 87 παιχνίδια που έχει φορέσει τη φανέλα της.

Η ιστορία
Νίκες Παναιτωλικού: 3
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΑΕΚ: 10

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό
Νίκες Παναιτωλικού: 3
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΑΕΚ: 4

Πέρσι
24.11.2018: Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-1
(26’ σουτ Καμαρά, 51’ κεφαλιά Καμαρά – 76’ κεφαλιά Αντρέ Σιμόες)