Στην εντατική δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια (video)

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” νοσηλεύεται διασωληνομένη μετά από χειρουργική επέμβαση 6 ωρών στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο πόδι η γυναίκα που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από ομάδα κουκουλοφόρων με αυτοσχέδιο πυροσωλήνα, στην συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη. Η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή αλλά οι γιατροί κατάφεραν και έσωσαν το πόδι της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται για δικηγόρο η οποία μένει στην περιοχή και η οποία είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, 12:30

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός απο την δικηγόρο που τραυματίστηκε απο φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το video του Euronews, περαστική γυναίκα που βρισκόταν στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα ευθείας βολής, η οποία εκτοξεύτηκε από την πλευρά των κουκουλοφόρων. Προσοχή, σκληρές εικόνες.

Δεκαέξι συλλήψεις και 23 προσαγωγές στα Εξάρχεια

Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, ενώ προσήχθησαν ακόμη 23 πρόσωπα, τα οποία πάντως αφέθηκαν ελεύθερα.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα οι 16 συλληφθέντες κατα την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξαρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί απο την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές έγιναν στα επεισόδια μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο 17χρονοι ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σημειώθηκαν επίσης φθορές σε επτά καταστήματα στην Τσιμισκή και την Εγνατία.

Πέντε προσαγωγές στην Πάτρα

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Πάτρα, κατά την διάρκεια πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι πέντε προσαχθέντες, όλοι Έλληνες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών και έπειτα από λίγη ώρα αφέθηκαν ελευθεροι.

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, οι κουκουλοφόροι έριξαν χθες περισσότερες από 60 βόμβες μολότοφ στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας και εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην οδό Ερμού, κοντά στο αστυνομικό μέγαρο.

Από τις ρίψεις των μολότοφ δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ οι ζημιές ήταν περιορισμένες.