Τροφές που μας θωρακίζουν για τη γρίπη

Με τη γρίπη να είναι σε πλήρη εξέλιξη θα πρέπει εκτός από τους κανόνες πρόληψης που μας τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, να εφαρμόζουμε και διατροφή-ασπίδα για το ανοσοποιητικό.

Οι ειδικοί μας συστήνουν να περιλαμβάνουμε στο καθημερινό μας μενού απαραιτήτως βιταμίνη C που την βρίσκουμε μεταξύ άλλων σε ακτινίδια, μπρόκολα, πορτοκάλια, μανταρίνια, πιπεριές, σπανάκι, λεμόνια.

Επίσης ο ψευδάργυρος κρίνεται απαραίτητος για την ενίσχυση του οργανισμού και τον βρίσκουμε σε θαλασσινά, ψάρια, συκώτι, πουλερικά, αυγά.

Η βιταμίνη Ε από την άλλη προφυλάσσει τον οργανισμό από λοιμώξεις και τη βρίσκουμε στο ελαιόλαδο, και σε ξηρούς καρπούς.