Υεμένη: 46 Αιθίοπες μετανάστες πνίγηκαν στον Κόλπο του Άντεν

Σαρανταέξι Αιθίοπες πνίγηκαν νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 6/6/2018 και 16 εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς ένα σκάφος που μετέφερε τουλάχιστον 100 μετανάστες ανετράπη καθώς προσέγγισε την Υεμένη, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Το σκάφος αναχώρησε από το λιμάνι Μποσάσο της Σομαλίας την Τρίτη, με 83 άνδρες και 17 γυναίκες επιβαίνοντες που ταξίδεψαν με την ελπίδα να βρουν εργασία στην Υεμένη και τις χώρες του Κόλπου, ανέφερε ο ΔΟΜ, επικαλούμενος πληροφορίες που συγκέντρωσε από επιζήσαντες.

«Περισσότεροι από 7.000 φτωχοί μετανάστες κάνουν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι κάθε μήνα. Περίπου 100.000 το πραγματοποίησαν πέρσι. Τους μεταχειρίζονται με αποκρουστικό τρόπο και υποφέρουν φρικτές συνθήκες. Αυτό πρέπει να τελειώσει», τόνισε στην ανακοίνωση ο διευθυντής επιχειρήσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του ΔΟΜ, ο Μοχαμάντ Άμπντικερ.

Το σημερινό ναυάγιο συνέβη λίγες μέρες μετά τη διάσωση από τον Οργανισμό 101 Αιθιόπων, εκ των οποίων 51 γυναίκες και 33 παιδιά που είχαν αναχωρήσει από την Υεμένη για το Τζιμπουτί, καθώς μαίνονταν οι μάχες για την ανακατάληψη του λιμανιού Χοντάιντα.

«Καθώς ταξιδεύουν προς και μέσα από την Υεμένη, οι μετανάστες τακτικά κακομεταχειρίζονται από παράνομους διακινητές και άλλους εγκληματίες, και βρίσκονται αντιμέτωποι με σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, βασανιστήρια, αυθαίρετη κράτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναγκαστική εργασία, ακόμη και θάνατο», ανέφερε η ανακοίνωση.