Το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με εργαζόμενη του ΕΦΚΑ

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», σχετικά με υπάλληλο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, το υπουργείο επισημαίνει τα εξής:

«Με σημερινό δημοσίευμα, ο “Ελεύθερος Τύπος” επιχείρησε να στραφεί εναντίον εργαζόμενης- υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, όχι επειδή απασχολείται νόμιμα και με αυξημένα καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για το όνομα και τη συγγένεια που φέρει!

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμφανίζει ως δήθεν «ρουσφέτι» το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, με τις γνώσεις και την εμπειρία της, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ).

Παράλληλα, αποσιωπά ότι, διοικητικά και οργανωτικά, η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση. Ουδέν μεμπτό.
Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο μιας «δημοσιογραφίας» που δεν σέβεται τίποτα. Με «ανθρωποφαγική» διάθεση, στοχοποιεί πρόσωπα και οικογένειες για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.