Υπ. Δικαιοσύνης: Τα τελευταία συμβάντα στον Κορυδαλλό συνδέονται μεταξύ τους

Στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης εντάσσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στις φυλακές της χώρας. Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως η δολοφονία Αλβανού κρατούμενου μέσα στις φυλακές από συγκατηγορούμενούς του, η απόδραση δυο Αλβανών κρατουμένων και τέλος ο θάνατος ενός ακόμη Αλβανού κρατούμενου μέσα στη φυλακή, σχετίζονται μεταξύ τους και «φωτίζονται» από τις συλλήψεις κατηγορουμένων στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ως εξής: «Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για πληθώρα βαρύτατων αδικημάτων ρίχνει φως και στα σοβαρά συμβάντα που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων, τη δολοφονία ενός Αλβανού κρατουμένου από συγκρατουμένους του και, τέλος, τον θάνατο ενός ακόμα Αλβανού κρατουμένου.

Φαίνεται, ειδικότερα, τα συμβάντα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους καθώς διερευνώνται στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών και δεν συνιστούν σύμπτωμα δήθεν κατάρρευσης της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει προεχόντως στην ασφάλεια των κρατουμένων και των εργαζομένων στις φυλακές, στην ενίσχυση των δομών αλλά και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, με όρους κράτους δικαίου. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται».