Φιλική… «τεσσάρα» η ΑΕΚ στον Παναιτωλικό

Λίγες ημέρες μετά το επιβλητικό 5-0 επί της Λαμίας, η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερη – φιλική – νίκη, αυτή τη φορά επί του Παναιτωλικού. Σε παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε με 4-0, έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό, με τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς να σκοράρει από κοντά, έπειτα από σέντρα του Έλντερ Λόπες. Ο Σουηδός μέσος επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, έχοντας σκοράρει και στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε το 2-0 για την ΑΕΚ, με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να ολοκληρώνει με το αριστερό την ατομική του ενέργεια και να τινάζει τα δίχτυα του Δημήτρη Κυριακίδη.

Στον ίδιο ρυθμό και το β’ ημίχρονο, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 62′, έπειτα από κλέψιμο της μπάλας και αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το τελικό 4-0 σημείωσε στο 74′ ο Κλωναρίδης, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Αυτή τη φορά σκόραρε από την άσπρη βούλα, μετά από πέναλτι που κέρδισε από τον Ντάνι Μπεχαράνο ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ είχε προσπάθεια στο δοκάρι στο 84′, όπως και ο νεαρός Χρήστος Αντωνίου 20 λεπτά νωρίτερα.

Στο 39′, ο Έρικ Μοράν για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μάρκος Πάουλο, είδε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τσαμπούρη. Τα πνεύματα άναψαν αλλά οι δυο προπονητές, Χιμένεθ και Δέλλας, ηρέμησαν την κατάσταση.

Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας (77′ Ντούνης), Λαμπρόπουλος (73′ Σταμούλης), Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες (73′ Μπάμπης), Μοράν, Κλωναρίδης, Αϊντάρεβιτς (60′ Αντωνίου), 10. Λιβάγια, Γιακουμάκης (69′ Μεληκιώτης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης (70′ Σταματόπουλος), Γιαννιώτης (65′ Μύγας), Μιχάι (65′ Παρράς), Χαντάκιας (46′ Μπεχαράνο), Μαρινάκης (70′ Νταλακούρας), Μπράβο (65′ Βασιλούδης), Ντίας (70′ Κλέσιο), Μάζουρεκ (65′ Ιταμπέλ), Μάρκος Πάουλο, Γουίλιαν (46′ Ρόσα), Μοράρ (70′ Βακράκος).

*Λίγες ώρες πριν την έναρξη του φιλικού, ο Νίκλας Χουλτ ειδοποιήθηκε εσπευσμένα να ενσωματωθεί με την εθνική ομάδα της Σουηδίας. Ο αριστερός μπακ της “Ένωσης” φυσικά δεν πήρε μέρος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αναχωρώντας για την πατρίδα του.

*Με ένα «τιτίβισμα» στο Twitter, η εθνική Ελβετίας ευχαρίστησε την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη φιλοξενία στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. «Προθέρμανση πριν την τελευταία μας προπόνηση. ΑΕΚ σε ευχαριστούμε που μας δέχθηκες», αναφέρει η σχετική ανάρτηση (την Παρασκευή η Ελβετία αντιμετωπίζει την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ σε φιλική αναμέτρηση).