Φωτίου: Θα αποκατασταθούν οι μειώσεις επιδομάτων τρίτεκνων – πολύτεκνων

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν επανασχεδιάζεις ένα σύστημα με πολλές παραμέτρους δημιουργούνται προβλήματα όπως σε αυτά σε ένα τμήμα τρίτεκνων και πολύτεκνων. Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι αυτές τις μειώσεις θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στο 2018», διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Με τη ρύθμιση για τα οικογενειακά επιδόματα, 738.000 οικογένειες σε σύνολο 800.000 οικογενειών (ποσοστό 92%) θα δουν μεγάλες αυξήσεις, είπε η κ. Φωτίου, η οποία κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, όταν υποστηρίζει ότι «κόβονται τα επιδόματα».

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι 50.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, επίσης, θα δουν μεγάλες αυξήσεις, ως εξής: Η τρίτεκνη οικογένεια, που έπαιρνε 2.940 ευρώ, θα πάρει επιπλέον 420 ευρώ ευρώ, η τετράτεκνη, η οποία έπαιρνε 3.920 ευρώ θα πάρει επιπλέον 1.120 ευρώ και η πεντάτεκνη, που λάμβανε 4.900 ευρώ θα πάρει επιπλέον 1.820. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτά τα επιδόματα θα καταβάλλονται κάθε δύο μήνες, με το νέο σύστημα του ΟΓΑ.

Επίσης, η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε ότι από τις υπόλοιπες 50.000 οικογένειες, οι οποίες ανήκουν στις υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες, περισσότεροι από τους μισούς θα δουν ελάχιστες μειώσεις και δήλωσε κατηγορηματικά ότι εντός του 2018 αυτές θα αντιμετωπιστούν.

Τέλος, εξήγησε ότι δεν επέρχεται καμία αλλαγή στον νόμο για τα προνοιακά επιδόματα, αντιθέτως θα καταστεί δυνατό τα νέα επιδόματα να πληρώνονται από τον ΟΓΑ σε σταθερή ημερομηνία.