Φωτιές σε Κρυονέρι Αττικής και Κορώνη Μεσσηνίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 30/6/2017, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Κορώνη Μεσσηνίας και ειδικότερα σε αγροτοδασική έκταση. Επί τόπου επιχειρούσαν νωρίτερα 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από γειτονικούς νομούς.

Επίσης, από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατηθεί το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής από Καλαμάτα αλλά και Τρίπολη Αρκαδίας.

Αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για 3 διαφορετικές εστίες περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου.

Εν τω μεταξύ, ενισχύθηκαν με επίγεια και εναέρια μέσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορώνη Μεσσηνίας, για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην πόλη.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».