Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κάντε δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία ζητά από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του αρχιτρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ουσία ζητά από την πολιτεία να κάνει δεκτό το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στη φυλακή του Δομοκού.

Ο Δ. Κουφοντίνας καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια. Η πολυήμερη απεργία πείνας οδήγησε τις αρχές και τους θεράποντες γιατρούς να υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελία Λαμίας το οποίο και έγινε δεκτό για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση της προστασίας της ζωής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση.

Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού.