ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Στοιχεία Βορίδη για αξιολόγηση εργαζομένων της προκήρυξης

Στοιχεία για την αξιολόγηση των προσληφθέντων με την προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη. Ο βουλευτής είχε μιλήσει για καθυστερήσεις και είχε ζητήσει να μάθει τις ενέργειες του υπουργού “ώστε οι εργαζόμενοι που ολοκλήρωσαν τη δοκιμαστική περίοδο διετίας από τον διορισμό τους να μπορέσουν να αξιολογηθούν και να μονιμοποιηθούν”.

Αφού ανέφερε ότι έχουν παραταθεί οι προθεσμίες για τις εκθέσεις αξιολόγησης (και) λόγω κορωνοϊού, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε ότι οι εργαζόμενοι της 3Κ/2018 είναι 8.132, ότι έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους και υφίσταται έγκυρη και ολοκληρωμένη αξιολόγηση για 1.021, και ότι για 7.111 δεν υφίσταται έκθεση αξιολόγησης. Επισήμανε δε, ότι σε 5.846 περιπτώσεις δεν συμπληρώθηκε το απαιτούμενο χρονικό διάστημα αξιολόγησης, οπότε υφίσταται κώλυμα, ότι σε 604 περιπτώσεις δεν βαθμολογήθηκαν από τους αξιολογητές ή δεν καταχωρήθηκαν τα σχετικά στοιχεία από την οικεία διεύθυνση διοικητικού προσωπικού, και ότι σε 661 περιπτώσεις δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία στο μητρώο για το αν έχουν συμπληρώσει ή όχι το απαιτούμενο εξάμηνο υπηρεσίας.

“Για αυτές όμως τις περιπτώσεις, όπου ανυπαιτίως δεν αξιολογούνται οι εργαζόμενοι, προχωρά η διαδικασία μονιμοποίησης τους” είπε ο κ. Βορίδης.