Αναστάτωση στο Παρίσι από Rafale που έσπασε το φράγμα του ήχου

Αναστάτωση επικράτησε στο Παρίσι, καθώς ισχυρός κρότος ακούστηκε στο κέντρο και σε προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο ισχυρός κρότος που σήμανε συναγερμό, τελικώς προκλήθηκε από μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale (ραφάλ) που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Ειδικότερα, η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι ο πολύ δυνατός θόρυβος δεν προερχόταν από έκρηξη, αλλά από μαχητικό αεροσκάφος που πραγματοποίησε υπερηχητική πτήση. Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μην μπλοκάρουν τις τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης.

Μάρτυρες ανέφεραν πως τραντάχθηκαν τα τζάμια σε πολλά κτίρια.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος Rafale διατάχθηκε να επιχειρήσει για να συνδράμει αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου και ότι του δόθηκε η άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου για να φθάσει το αεροσκάφος που αντιμετώπιζε τα προβλήματα.

Το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου ανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο ήχος του Rafale ακούστηκε σαν μεγάλη έκρηξη λίγο πριν από το μεσημέρι σε ολόκληρη την περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας και προκάλεσε ανησυχία και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ήχος καταγράφηκε από τα μικρόφωνα του Roland-Garros και διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα τον αγώνα τέννις Stanislas Wawrinka / Dominik Köpfer.

Στο Παρίσι είχε σημάνει συναγερμός την Παρασκευή, μετά από επίθεση με μαχαίρι κοντά στα παλαιά γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.