Ανδρουλάκης: Στόχος το ΠΑΣΟΚ να γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , Νίκος Ανδρουλάκης, στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή του, το μεσημέρι στο Ζάππειο, έθεσε ως στόχο τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και περιέγραψε τα βήματα στρατηγικής για να επιτευχθεί. «Το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση. Στόχος είναι το πρόγραμμά μας είναι κυβερνητικό σχέδιο μετά τις επόμενες εκλογές. Θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε τις σημερινές παθογένειες. Πρώτο βήμα ήταν η αύξηση του ποσοστού στις πρόσφατες εκλογές , το δεύτερο , σε λίγες μέρες θα είναι η επιτυχία στις Αυτοδιοικητικές εκλογές . Το τρίτο ορόσημο είναι οι Ευρωεκλογές , τον Ιούνιο και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές», υπογράμμισε .

Συμπλήρωσε ότι « το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε με πολιτική αυτονομία και για να αλλάξει πορεία η χώρα χρειάζεται δημοκρατική ανατροπή με μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον κι όχι των ισχυρών». Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέκρινε τη κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό μιλώντας για πλήρη αποτυχία του Επιτελικού Κράτους στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές κι ειδικότερα για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, καθώς και στην αδυναμία πρόληψης. Επανέλαβε πως πρέπει να συγκροτηθεί υπερκομματική Task Force που θα αναλάβει τη συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Σημείωσε την απουσία του κράτους, ενώ καταλόγισε «αγωνία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος». Πρόσθεσε ότι δεν διεκδικεί την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, ούτε έκανε χρήση των δυνατοτήτων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. « Θέλουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής όχι για ρεβανσισμό αλλά για να μάθουμε που πήγαν τα κονδύλια και ποιοί έχουν την ευθύνη», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τη συνάντηση των κ.κ Μητσοτάκη και Ερντογάν τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάνει παζάρια και δυναμιτίζει τις σχέσεις με την ΕΕ και κατέστησε σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναγνωρίζει μία μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα αποδεχθεί διχοτόμηση της Κύπρου κι αναγνώριση του ψευδοκράτους. « Είναι εκτός πραγματικότητας όποιος θέλει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Θέλουμε νέα αρχιτεκτονική ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη φιλοσοφία της συμφωνίας του Ελσίνκι. Να υπάρχει και καρότο και μαστίγιο».

Ερωτηθείς επισταμένως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις διεργασίες εκλογής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να σχολιάσει ο,τιδήποτε λέγοντας ότι ουδέποτε το ΠΑΣΟΚ παρενέβη στις εσωκομματικές διαδικασίες άλλων κομμάτων, όπως συνέβη με τις παρεμβάσεις κατα τη διάρκεια της δικής του εκλογής «ακόμη και με παρακρατικούς τρόπους, όπως οι υποκλοπές», όπως είπε.

Ωστόσο, εμμέσως άφησε αιχμές καθώς ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ με κορονοϊό και με αυστηρά μέτρα είχε συμμετοχή 270.000 ανθρώπων. Δεν περιφρονώ τίποτα αλλά στις εκλογές του πρώτου γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι μισοί. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί, πήραν όσες ψήφους έλαβα την 2η Κυριακή για να εκλεγώ πρόεδρος. Αν συγκρίνω ποσοστά και συμμετοχή, είχε πολλαπλάσιο πολιτικό αποτύπωμα». Πρόσθεσε, ότι ο διάλογος ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις θα γίνεται καθημερινά με προτάσεις και πρωτοβουλίες στα προβλήματα της χώρας .«Ηττήθηκε το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οσον αφορά στο ξεπάγωμα των τριετιών ο κ. Ανδρουλάκης παρατήρησε ότι οι δηλώσεις του κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη αναιρούν όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις τριετίες.« Στα λόγια είναι πρώτος, κάνει το κρέας ψάρι», υποστήριξε και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στην συζήτηση στη Βουλή. «Δεν προστατεύει τους εργαζόμενους το εργασιακό νομοσχέδιο ενώ είναι αμπαλάρισμα των διαθέσεων της ΝΔ για την εργασία η επίκληση της κοινοτικής οδηγίας».

Εξέφρασε, ακόμη, πλήρη διαφωνία με τη λίστα στις Ευρωεκλογές και τάχθηκε υπέρ του σταυρού προτίμησης. Για το άρθρο 16 ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή προτείνοντας συνολικό διάλογο για τη μεταρρύθμιση στη Παιδεία.