Απεργία ΟΑΣΘ – 4 στάσεις εργασίας τον Αύγουστο

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή 22/7, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τη διοίκηση του Οργανισμού να αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, πως οι εργαζόμενοι «αρνούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε και αυτή την ενέργειά τους παράνομη».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ δεν τηρούν ούτε την υποχρέωση τόσο από τον νομό, όσο και από τη συμφωνία μέσω ΟΜΕΔ, για τη διάθεση του προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας».

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

«Με μια ακόμη παράνομη και αβάσιμη “κινητοποίηση”, οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ θα ταλαιπωρήσουν και πάλι τους πολίτες της Θεσσαλονίκης», τονίζει η διοίκηση του Οργανισμού.

Επιστολή ΕΣΘ για τις απεργίες στον ΟΑΣΘ

Στο μεταξύ, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών-μελών του, για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλές μέρες στην πόλη, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, και ζητά να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

«Σε μια περίοδο που η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης διαταράσσεται ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς προειδοποιητικές απεργίες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της περιοχής μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σ’ αυτές και την κοινωνία της πόλης μας», επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση και καλείται η κυβέρνηση «να αφουγκραστεί τα αιτήματα των εργαζομένων» σε ό,τι αφορά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τέσσερις στάσεις εργασίας αποφάσισαν για τον Αύγουστο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και κατά τον μήνα Αύγουστο, με την πραγματοποίηση τεσσάρων στάσεων εργασίας, αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με τα βασικά τους αιτήματα να σχετίζονται με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους.

Οι τετράωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 2, 11, 25 και 30 Αυγούστου, από τις 11 το πρωί ώς τις 3 μετά το μεσημέρι, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Αλέξης Γεωργιάδης.

Οι εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία πραγματοποιούν και σήμερα 24ωρη απεργία και στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν περίπου 50 λεωφορεία ανά βάρδια, με προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, σε γραμμές που εξυπηρετούν νοσοκομεία, αλλά και το αεροδρόμιο.