Απεργία μόνο στα Πλοία την Τετάρτη 16-6-2021. Στάση εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό, Λεωφορεία, τρόλεϊ

Με στάση εργασίας θα συμμετέχουν τελικά οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στη νέα απεργία της Τετάρτης 16ης Ιουνίου που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο. Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο μετρό είχαν αποφασίσει απεργία την οποία όμως άλλαξαν σε στάση εργασίας ώστε να διευκολύνουν τους μαθητές δίνουν Πανελλαικές εξετάσεις. Συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ανακοίνωσε για την Τετάρτη, 16-6-2021, η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, 19:40

Συγκεκριμένα: 
-Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2 &3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια καθώς στην απεργία συμμετέχουν και σωματεία ναυτεργατών.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Για αυτό το λόγο παίρνουμε μέρος ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους. Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10πμ έως λήξη της βάρδιας. Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή».

Η ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από 13:00 έως 17:00 την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο στις 4.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα – στις 10.30 π.μ και στις 5 το απόγευμα – ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 5:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.