Αποκαταστάθηκαν η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση στο Κίεβο μετά τα ρωσικά πλήγματα

«Αποκαταστάθηκαν» η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση στο σύνολο του Κιέβου, μία ημέρα αφού οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας είχαν προκαλέσει μαζικές διακοπές, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση «έχουν αποκατασταθεί πλήρως», ανέφερε ο Κλίτσκο μέσω του Telegram.

Μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα της Δευτέρας εναντίον ουκρανικών υποδομών, το 80% των κατοίκων του Κιέβου είχε μείνει χωρίς πόσιμο νερό, ενώ είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 350.000 νοικοκυριά.

Στο μεταξύ στη διάρκεια της νύκτας έπληξαν την πόλη λιμάνι Μικολάιφ τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος πολυκατοικίας και να χάσει τη ζωή του ένας ένοικος.

Διασώστες ανέσυραν σήμερα το πρωί το πτώμα ηλικιωμένης από τα ερείπια της πολυκατοικίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Χθες οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν υποδομές σε τουλάχιστον έξι ουκρανικές περιοχές, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Ουκρανίας στο Facebook.

Ουκρανοί αξιωματούχοι επισήμαναν ότι επλήγησαν ενεργειακές υποδομές, μεταξύ των οποίων υδροηλεκτρικά φράγματα, με αποτέλεσμα να διακοπούν η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η θέρμανση σε πολλές περιοχές.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης της επαρχίας Χάρκοβο, ανέφερε στο Telegram ότι περίπου 140.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις επιδρομές, μεταξύ των οποίων και περίπου 50.000 στην πόλη του Χαρκόβου.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ δήλωσε ότι 18 στόχοι -κυρίως ενεργειακές υποδομές– επλήγησαν χθες από πυραύλους και drones σε δέκα επαρχίες της χώρας.