Για «φιέστα» σε βάρος των πολιτών κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «φιέστα» στο Μετρό σε βάρος των πολιτών κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει ότι η πόλη θα μπορούσε να έχει το Μετρό σε λειτουργία, όμως η κυβέρνηση «επέλεξε να κρατήσει τους κατοίκους της για άλλη μια φορά ομήρους».

«Η σημερινή φιέστα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μετρό Θεσσαλονίκης τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές επιχειρεί να κρύψει με πλαστά επικοινωνιακά τεχνάσματα την πραγματικότητα που βιώνουν εδώ και χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Γεμάτα αστικά λεωφορεία, κυκλοφοριακό κομφούζιο και λαμαρίνες στους σταθμούς του Μετρό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τονίζει δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέδωσε το έργο το καλοκαίρι του 2019 ολοκληρωμένο πλέον του 75% και κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ.Αχ.Καραμανλή ότι «απέσπασαν και κατέστρεψαν τα πολύτιμα αρχαία ευρήματα του σταθμού της Βενιζέλου».

«Δηλώνουν αόριστα ότι το Μετρό θα αποδοθεί στους πολίτες στις αρχές του 2024, χωρίς να αναφέρουν ότι δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για τη λειτουργία του Μετρό», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται πως το μετρό «θα εγκαινιαστεί από την προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα λειτουργήσει υπό δημόσιο έλεγχο και με προσιτό εισιτήριο για τους πολίτες».