Εκλογές για δήμο Αθηναίων: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Δούκα-Ζαχαριάδη

Μέσα σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Χάρη Δούκα και του Κώστα Ζαχαριάδη, ενόψει του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων. Ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα» συζήτησε με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», τα ζητήματα εκείνα που μπορούν να οδηγήσουν σε συνεργασία των δύο παρατάξεων και σε στήριξη του κ. Δούκα στον Β’ γύρο.

Μετά το πέρας τη συνάντησης, η πλευρά του κ. Δούκα απηύθυνε γενικό κάλεσμα σε όλους του Αθηναίους και τις Αθηναίες και ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν στον Α’ Γύρο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου τονίζεται για τη συνάντηση πως «συζήτησαν για τα προβλήματα των Αθηναίων, όπως είναι η δύσκολη καθημερινότητα, η ασφάλεια, το θέμα της σχολικής στέγης και οι κοινωνικές ανισότητες, που πιέζουν όλους όσους ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, ενώ μίλησαν για τις εμβληματικές δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή, ανθεκτική και συμπεριληπτική».

Και στο τέλος αναφέρει: «Ο Χάρης Δούκας απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, που θέλουν να αλλάξει η πόλη και να βελτιωθεί η ζωή τους, να ψηφίσουν. Κάλεσε ιδιαίτερα όσους δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να δώσουν το παρών στις κάλπες αυτή την Κυριακή. Η συμμετοχή είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία».

Η πλευρά του κ. Ζαχαριάδη χαρακτήρισε θετικό το κλίμα, ενώ ο ίδιος ο κ. Ζαχαριάδης, σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης, αναφέρθηκε στα προγραμματικά ζητήματα που έθεσε στον κ. Δούκα.

Είπε μεταξύ άλλων: «Είχαμε μία εκτενή και αναλυτική συνάντηση με τον φίλο Χάρη Δούκα. Το ενδεχόμενο να ηττηθεί η σημερινή διοίκηση Μπακογιάννη και η Αθήνα να γυρίσει σελίδα αποτελεί ένα ανοιχτό ενδεχόμενο».

Αμέσως μετά εστίασε στα τρία βασικά προγραμματικά ζητήματα που τέθηκαν από τη μεριά του, ώστε να επέλθει η συμφωνία. «Με βάση αυτό, είχαμε συζήτηση πάνω σε τρεις πυλώνες. Στο ζήτημα ενέργειας, στο ζήτημα της άναρχης επέκτασης των βραχυχρόνιων μισθώσεων και της προστασίας της κατοικίας και στο ζήτημα μετεγκατάστασης του διοικητικού κέντρου της πόλης στην ΠΥΡΚΑΛ. Για να γίνει πολιτική ανατροπή δεν αρκεί να αθροίσουμε δυνάμεις, αλλά ν’ αφυπνήσουμε τον κόσμο που απείχε. Η κινητοποίηση της αποχής μπορεί να φέρει ανατροπή και πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία». Και προσέθεσε: «Είναι ανάγκη να ηττηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης».

Τώρα, ο κ. Ζαχαριάδης θα συγκαλέσει σύσκεψη του συνδυασμού του «Ανοιχτή Πόλη», ώστε να τους ενημερώσει για τα όσα συζητήθηκαν με τον κ. Δούκα και να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.