Ελβετία: 6 τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε περαστικούς

Ένας άνδρας τραυμάτισε έξι ανθρώπους, εκ των οποίων δύο σοβαρά, επιτιθέμενος σε περαστικούς με μαχαίρι χθες, Τετάρτη, το απόγευμα στην πόλη Τσόφινγκεν, στο καντόνι Ααργκάου στη βόρεια Ελβετία, προτού συλληφθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ύποπτος «είναι ξένης καταγωγής και περίπου 40 ετών», ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πολλά γι’ αυτόν. Πρόσθεσε ότι νοσηλεύεται και βρίσκεται υπό φρούρηση.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο ύποπτος ενήργησε μόνος και ότι ο πληθυσμός δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, ενώ προς το παρόν δεν έχει προβεί σε κάποια διευκρίνιση σχετικά με τα κίνητρά του.

«Χρησιμοποίησε αιχμηρά και κοφτερά όπλα», με τα οποία τραυμάτισε 6 ανθρώπους, «εκ των οποίων δύο σοβαρά», σημείωσε επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ.

Όλοι οι τραυματίες εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται χθες τη νύχτα.

–Στον σιδηροδρομικό σταθμό-

Γύρω στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος) ο άνδρας αυτός επιτέθηκε αρχικά σε έναν περαστικό στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης αυτής των περίπου 12.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου εξήντα χιλιομέτρων νότια της Βασιλείας και περίπου στην ίδια απόσταση δυτικά της Ζυρίχης.

Στη συνέχεια προχώρησε και επιτέθηκε σε αρκετούς ανθρώπους, προφανώς αδιακρίτως, προτού κρυφτεί σε ένα σπίτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Έπειτα από περίπου δύο ώρες και αφού ειδική ομάδα της αστυνομίας ήρθε σε επαφή μαζί του, ο άνδρας συνελήφθη από τις δυνάμεις της τάξης.

Είχε τραυματιστεί και ο ίδιος και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού Μπέρνχαρντ Γκράσερ.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Zofinger Tagblatt, ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο δράστης της επίθεσης είχε αυτοτραυματιστεί.

–Έγκυος μια από τους τραυματίες-

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού του δημόσιου σχολείου του Τσόφινγκεν, επιβεβαίωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο 20minuten.ch ο διευθυντής του Πάτρικ Στρέσλερ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μέλη του προσωπικού δέχθηκαν επίθεση έξω από τον χώρο του σχολείου, αλλά δεν διευκρίνισε σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Η τοπική εφημερίδα Aargauer Zeitung δημοσίευσε τη μαρτυρία ενός αναγνώστη, η σύζυγος του οποίου, η οποία είναι έγκυος, δέχθηκε επίθεση από τον άγνωστο «με μεταλλικό αντικείμενο».

Η γυναίκα «τραυματίστηκε στο πρόσωπο και φέρει οιδήματα, αλλά είναι καλά με δεδομένες τις συνθήκες», δήλωσε ο σύζυγός της στην εφημερίδα.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του καντονιού στην Ααράου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το Τσόφινγκεν.

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες για πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο που μπορεί να βοηθήσουν στην έρευνα.

–Ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων–

Πλάνα που προβλήθηκαν στον ιστότοπο της Aargauer Zeitung δείχνουν μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων της αστυνομίας και συνεργείων διάσωσης.

Σε αυτά φαίνονται κυρίως μέλη των δυνάμεων της τάξης με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα που φέρουν όπλο στις ζώνες τους την ώρα που παίρνουν εξοπλισμό από ένα μαύρο όχημα 4X4. Άλλοι αστυνομικοί φαίνονται να βγαίνουν από όχημα που έσπευσε στην περιοχή και είναι οπλισμένοι με τουφέκια εφόδου.

Στο σημείο διακρίνονται επίσης να έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο.

Για να καταστεί δυνατή η προσγείωση αυτού του τελευταίου, η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, η SC Zofingen, αναγκάστηκε να ακυρώσει την πρόπόνησή της προκειμένου να ελευθερωθεί το γήπεδο, σύμφωνα με την εφημερίδα.