Επίθεση σε παίκτες Κ16 του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη (upd)

Πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης, με θύματα παιδιά, συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με καταγγελίες, περίπου 100 άτομα εισέβαλαν σε φιλικό αγώνα που έδινε η ομάδα Κ16 της σχολής ποδοσφαίρου που διατηρεί ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο το Πολυδένδρι, χτύπησαν τον υπεύθυνο των ακαδημιών και προηπλάκισαν τους νεαρούς παίκτες, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες πήραν μαζί τους υλικό (φανέλες, τσάντες κ.α.) που έφερε τα διακριτικά του Ολυμπιακού.

Το περιστατικό καταδίκασε απερίφραστα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μηδενική ανοχή στη βία. «Το αποτρόπαιο περιστατικό οργανωμένης επίθεσης απόψε στη Θεσσαλονίκη, σε 15χρονους, της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, καταδεικνύει την αδήριτη ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία, χωρίς να χάνουμε ούτε λεπτό. ΟΛΟΙ μαζί, ενάντια στους αυτουργούς, είναι κοινωνική προτεραιότητα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Αυγενάκης.

Ολυμπιακός: «Να τιμωρηθούν οι κάθε είδους αυτουργοί»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη αρμόδιο για την Αντιεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριο Οικονόμου, καθώς και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι αυτουργοί της επίθεσης στον τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ16 της σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, χθες (8/9).