Επίτροπος ΕΕ Ελίζα Φερέιρα για Τέμπη: Είμαστε αλληλέγγυοι και έτοιμοι να βοηθήσουμε

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα «για την τρομερή καταστροφή» σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκφράζει η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις Ελίζα Φερέιρα μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Φόρουμ των Πόλων, που πραγματοποιείται στο Τορίνο.

Παράλληλα, η επίτροπος διαμηνύει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και να προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για τη βελτίωση της λειτουργίας των τρένων και του σιδηροδρομικού συστήματος. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση, βοηθώντας σε ό,τι μπορούμε σε αυτή τη σημαντική υποδομή (σιδηροδρομικού δικτύου)» υπογράμμισε. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελίζα Φερέιρα είπε πως έχει μια «πολύ καλή» συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τους διάφορους φορείς στην Ελλάδα.

Αναφερθείσα στην πολιτική συνοχής της ΕΕ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, η Ευρωπαία επίτροπος επισήμανε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης και σημειώνει πως έχει στη διάθεσή της ένα τεράστιο ποσό πόρων.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ανάγκη επενδύσεων στα τρένα, «επειδή είναι ένα μέσο, ένας τρόπος να αποφεύγεται η υπερβολική κυκλοφοριακή κίνηση και η μόλυνση».