Επεισόδια έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Λ. Συγγρού – Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για το δυστύχημα στα Τέμπη

Επεισόδια έγιναν νωρίτερα μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού μεταξύ διαδηλωτών, που έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και αστυνομικών.

Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι γύρω στα 1.000 άτομα, συγκρούστηκαν με τους αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε ρίψη χημικών.

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της οδού Καλλιρόης στο ρεύμα προς Αθήνα και στην συμβολή της οδού Πετμεζά με την λεωφόρο Συγγρού.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για το δυστύχημα στα Τέμπη

Λίγα λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, άφησαν φοιτητές, στον νέο Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία κρατώντας πλακάτ που έγραφαν “ Ή τραγωδία δεν θα ξεχαστεί» «Ήταν νέοι, ήταν παιδιά» και «Θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας». Αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μπροστά από τους φοιτητές.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ανταποκρινόμενοι στον κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ενώ σχημάτισαν με κεριά τη λέξη «έγκλημα».

Ακολούθησε μαζική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο Διοικητήριο.