Ερντογάν: Αν δεν κάνετε αυτό που θέλουμε τότε θα διαλυθείτε

“Αν δεν κάνετε αυτό που θέλουμε τότε θα διαλυθείτε” προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε μία νέα ομιλία – παραλήρημα πάνω από το πλοίο-γεωτρύπανο «Φατίχ» στη Μαύρη Θάλασσα. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως αν η ΕΕ δεν της συμπεριφερθεί δίκαια, τότε αυτό θα φέρει το τέλος της Ένωσης.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψε το περασμένο καλοκαίρι η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά, ανακοίνωσε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Αύγουστο, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, εκτιμώντας ότι η ποσότητά του έφτανε τα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον (…) Επομένως το κοίτασμα φτάνει τα 405 δισεκ. κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, εν πλω στο πλοίο-γεωτρύπανο «Φατίχ», στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτό το φυσικό αέριο θα φτάσει στα τουρκικά νοικοκυριά το 2023. Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει «να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων».