«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Παρέμβαση εισαγγελέα για την έφοδο σε ΚΕΠ

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για επεισόδιο που είδε το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στη Θεσσαλονίκη, με «πρωταγωνιστή» άνδρα, φερόμενο ως μέλος της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ο οποίος απαίτησε να ελέγξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid tests των υπαλλήλων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στον εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει έρευνα για τα αδικήματα της παράνομης βίας, σε απόπειρα και τετελεσμένη, και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να διενεργηθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν του επιτράπηκε η είσοδος στα ΚΕΠ επειδή δεν είχε κανένα πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ μαζί του, και με το επιχείρημα της «εσχάτης προδοσίας», ο άγνωστος άνδρας φαίνεται να παρενόχλησε τους υπαλλήλους, αξιώνοντας να ελέγξει τα πιστοποιητικά τους. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια του προϊσταμένου του ΚΕΠ να τον ηρεμήσει του έδειξε το δικό του πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα προσωπικά του στοιχεία.