Ισπανία: Μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση ενός 2χρονου που έπεσε σε πηγάδι

Οι ισπανικές αρχές έχουν επιδοθεί σήμερα σε μια μάχη με τον χρόνο επιχειρώντας να σώσουν ένα δίχρονο αγοράκι, που έπεσε χθες σε ένα πηγάδι με βάθος άνω των 100 μέτρων.

«Οι διασώστες εργάζονται προκειμένου να καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στον πάτο του πηγαδιού, όπου έπεσε ένα αγοράκι δύο ετών χθες Κυριακή το απόγευμα στο Τοταλάν, στην επαρχία της Μάλαγας (νότια Ισπανία). (…) Δεν έχουμε προς το παρόν νέα» ενημέρωναν σήμερα στο Twitter οι υπηρεσίες διάσωσης της Ανδαλουσίας, της περιοχής όπου συνέβη το ατύχημα.

Σύμφωνα με την οικογένεια, το παιδί έπεσε σε αυτό το πηγάδι διαμέτρου 25 εκατοστών, που δεν έφερε οποιαδήποτε σήμανση, ενώ έπαιζε σε κοντινό σημείο κι ενώ οι γονείς του έκαναν πικ νικ στο βουνό.

Οι γονείς του είναι «συγκλονισμένοι» και «μια ομάδα ψυχολόγων έχει αναλάβει τη φροντίδα τους», δήλωσε στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο RNE η Έλενα Τρίχο, η εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών διάσωσης της Ανδαλουσίας.

Την υπόθεση καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τα ισπανικά ΜΜΕ και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ αυτών και του ίδιου του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ που επισήμανε με tweet του ότι συμμερίζεται «την αγωνία της οικογένειας του αγοριού», προτρέποντάς τους να μην σταματήσουν να ελπίζουν.

Σε μια εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περίπου 100 διασώστες από χθες το μεσημέρι. Επιχείρησαν ήδη, χωρίς επιτυχία, να εντοπίσουν το παιδί με τη βοήθεια κάμερας εντός του πηγαδιού.

Έως αυτή τη στιγμή, το μόνο που κατάφεραν να βρουν ήταν ένα σακουλάκι με καραμέλες, που κρατούσε το αγοράκι, υπογράμμισε η Μαρία Γκάμεθ, η περιφερειάρχης της Μάλαγας, στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3.

Οι έρευνες είναι «πολύ περίπλοκες» λόγω των χαρακτηριστικών του πηγαδιού, τα τοιχώματα του οποίου είναι ασταθή. «Έχει υγρασία, επικρατεί κρύο, δεν είναι δεδομένο ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν (…). Κανείς δεν είναι τεχνικά προετοιμασμένος» για μια επιχείρηση διάσωσης «σε έναν τόσο στενό χώρο», σημείωσε η περιφερειάρχης.