Ιταλία: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Φλωρεντία – Ζημιές σε οίκο ευγηρίας

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στη Φλορεντία, στην κεντρική Ιταλία, όμως περιφερειακές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν φαίνεται να έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Το επίκεντρο βρισκόταν λίγο έξω από το Μαράντι, πόλη σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Φλορεντίας, και το εστιακό βάθος του ήταν 8,4 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 06:10 (ώρα Ελλάδας) και ακολούθησαν μετασεισμοί, ανακοίνωσε το INGV.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις μετά το σεισμό με επίκεντρο το Μαράντι», έγραψε στο Facebook ο κυβερνήτης της Τοσκάνης Εουτζένιο Τζάνι, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι για ενδεχόμενες δομικές ζημιές σε κτίρια.

Ζημιές υπέστη οίκος ευγηρίας από την σεισμική δόνηση 4,8 που καταγράφηκε στην κεντρική Ιταλία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών, που καταγράφηκε σήμερα το πρωί στις 5.10 τοπική ώρα στην κεντρική Ιταλία, προκάλεσε υλικές ζημιές στο χωριό Τρεντότσιο, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, βόρεια της Τοσκάνης.

Πιο συγκεκριμένα, ζημιές υπέστησαν το δημαρχείο και οίκος ευγηρίας, ο οποίος εκκενώθηκε. Στην περιοχή αυτή είχαν ήδη προκληθεί μεγάλες ζημιές των περασμένο Μάιο, εξαιτίας μεγάλης πλημμύρας.

Παράλληλα, στο Μαράντι, στην ευρύτερη περιοχή της Φλωρεντίας που ήταν και το επίκεντρο του σημερινού σεισμού, για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία.