Ιταλία: 9 οι νεκροί από την κακοκαιρία – Πάνω από 13.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Ο προσωρινός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία, και ειδικότερα την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, είναι εννέα νεκροί ενώ δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Συνολικά υπερχείλισαν είκοσι ένας ποταμοί και οι κατολισθήσεις στην όλη περιοχή είναι διακόσιες πενήντα. Πάνω από δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκασθεί έως τώρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μόνο στην Μπολόνια ξεπερνούν τους τρεις χιλιάδες.

“Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει τόσες καταστροφές. Το σημαντικό όμως είναι ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους”, τόνισε ο Μάσιμο Ίζολα, ο δήμαρχος της Φαέντσα, πόλης της επαρχίας Ραβέννα στην Εμίλια-Ρομάνια.

Και αύριο τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, ενώ η κυβέρνηση Μελόνι, η οποία διέθεσε ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ασχοληθεί με τις καταστροφικές πλημμύρες και την έγκριση νέας οικονομικής βοήθειας μετά την επιστροφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού από τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία.