Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης στο Καρπενήσι

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν οι συγγενείς της 48χρονης που αγνοείται από την Πέμπτη στο Καρπενήσι, τις έρευνες του λιμενικού στο σημείο που υπέδειξε το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ το οποίο εντόπισε εύρημα σε βάθος 90 μέτρων.

Στη λίμνη Κρεμαστών έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για την 48χρονη Ευρυδίκη, τη μητέρα που αγνοείται από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Σήμερα ήταν η σειρά ομάδας βατραχανθρώπων του λιμενικού με ειδίκευση στις καταδύσεις σε μεγάλα βάθη να συνδράμουν στις έρευνες.

«Είναι τέσσερις δύτες, έχουν κάνει πρώτη εξόρμηση δύο πρώτοι δύτες, φτάσανε σε ορισμένο βάθος, δεν βρήκαν κάτι και θα επιχειρήσουν οι επόμενοι δύο», είπε ο Στέργιος Φυσέκης, διοικητής ΔΙΠΥΝ Ευρυτανίας.

«Έχουμε τρεις μέρες εδώ από Πέμπτη απόγευμα. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι παρούσα, στις έρευνες συμμετέχουν ένα drone της ΕΜΑΚ, αστυνομία, δύτες», δήλωσε η Αργυρώ Διώτη, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγράφων.

Τι έδειξε το drone

Οι δύτες επιχειρούν μετά από εύρημα του τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ του Ερυθρού Σταυρού σε βάθος 72 μέτρων, το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης.

«Βάλαμε μέσα στην Emily, το σύστημα το ρομποτικό που έχουμε, είχαμε κάποιες ενδείξεις, τις έχουμε δώσει στην αστυνομία, κάποια πιθανά σημεία», είπε ο Κωνσταντίνος Τσιρίνγς, ναυογοσώστης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ούτε η δεύτερη κατάδυση των δυτών είχε αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Στέργιος Φυσέκης, επικεφαλής ερευνών, σημείωσε πως η έρευνα είναι πολύ δύσκολη, επισημαίνοντας ότι το εύρημα στο οποίο βασίστηκαν οι καταδύσεις, ήταν λανθασμένο.

«Το χθεσινό εύρημα είναι μάλλον λανθασμένο. Δεν βρέθηκε κάποια ένδειξη που να συμπίπτει με την χθεσινή. Δεν αποδείχθηκε κάτι».

Όπως ο ίδιος τόνισε, το βάθος της λίμνης, το σκοτάδι που επικρατεί αλλά και δέντρα και τα φερτά υλικά που βρίσκονται στον πυθμένα, δυσκολεύουν το έργο των δυτών.

«Στον πυθμένα υπάρχουν πολλοί κορμοί. Ένα σόναρ δεν μπορεί να καταγράψει επακριβώς το τι υπάρχει στον βυθό. Έχουμε απλές ενδείξεις. Οι δύτες είναι αυτοί που ψάχνοντας θα μπορέσουν να βρουν κάτι».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί κάτι που να αποδεικνύει ότι η 48χρονη θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίμνη.

«Δεν ξέρουμε αν είναι εδώ, δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο».

Η έρευνα θα συνεχιστεί αύριο και θα επικεντρωθεί κατά μήκος της λίμνης.

Η 48χρονη, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, που είχε υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής και με αγάπη για τη φύση, είχε αφήσει στο αυτοκίνητό της ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες αφενός φέρεται να έλεγε στη μητέρα και τον σύζυγό της να προσέχουν τον γιο της και αφετέρου εάν βρεθεί τραυματισμένη, να της κάνουν ευθανασία.

«Δεν ήταν προσωπική μου φίλη αλλά ήταν ένα άτομο κοινωνικό, μέσα στην καλή χαρά», είπε η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγράφων.

Παρών στο σημείο των ερευνών και ο σύζυγος της 48χρονης, τον οποίο φέρεται να είχε καταγγείλει προ ημερών για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο μετά τη σύλληψή του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον ορισμό τακτικής δικασίμου.