Νέες αποκαλύψεις για Κιβωτό του Κόσμου: Πρώην κορυφαίο στέλεχος άδειασε τραπεζική θυρίδα

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που διαχειρίζονταν τα στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου, παράλληλα με την πολυτελή ζωή που φέρεται να ζούσε ο πατέρας Αντώνιος, μαζί με την πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, πρώην κορυφαίο στέλεχος της δομής άδειασε με απόλυτη μυστικότητα τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα, στην ίδια τράπεζα η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών της υπόθεσης, άνθρωποι της Κιβωτού έσπευσαν να αδειάσουν τη θυρίδα λόγω της δικαστικής έρευνας και του φόβου να αποκαλυφθούν παρατυπίες ή ακόμη και να διαταχθεί κατάσχεση του περιεχομένου της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ίδιο στέλεχος προγραμμάτιζε να μεταφερθούν αμέσως όσα περιείχε η θυρίδα σε τραπεζικό “κιβώτιο” άλλης τράπεζας που θα ανοιγόταν πιθανώς στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Το σχέδιο μεταφοράς όμως δεν προχώρησε…

“Με έβαλαν για τρεις εβδομάδες στην απομόνωση”

Εν τω μεταξύ, μία νέα καταγγελία λοιπόν βλέπει το “φως” της δημοσιότητας μέσω της ΕΡΤ. Πρόκειται για έναν πρώην τρόφιμο ο οποίος έχει μείνει για αρκετά χρόνια στις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου” μαζί με τον αδερφό του και όπως καταγγέλλει είχε υποστεί ακόμα και το βασανιστήριο της απομόνωσης. Κάθε φορά που δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των παιδαγωγών, η τιμωρία του ήταν η απομόνωση. Έχει μείνει για τρεις εβδομάδες με ένα πιάτο φαΐ, με μία καρέκλα και με ένα καναπέ κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο, επειδή είχε τσακωθεί με κάποιον από τους παιδαγωγούς.

Νέες καταγγελίες: Έστελναν παιδιά σαν εργάτες γης στη Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά

“Προσωπικές εμπειρίες που έχω ζήσει είναι η απομόνωση. Έχω μπει δυο, τρεις φορές στην απομόνωση με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις τρεις εβδομάδες, σε ένα δωμάτιο με μια καρέκλα κι ένα τραπεζάκι, μακριά από τα παιδιά. Έβγαινες μόνο για εργασία και ύστερα ξανά στο δωμάτιό σου, όπου σου έφεραν το φαγητό. Ήσουν κλειδωμένος εκεί μέσα σαν τιμωρία, ανάλογα τη συμπεριφορά σου” τόνισε ο νεαρός.

“Είχα καταλάβει ότι ήταν πιο κοντά (με κάποιους). Έπαιρνε και τον αδερφό μου. Έπαιρνε δύο συγκεκριμένα παιδιά που τους είχε δίπλα του. Το 19χρονο παιδί το έπαιρνε από παράρτημα σε παράρτημα. Ο αδελφός μου έχει μείνει από απουσίες γι αυτό το λόγο, επειδή κατέβαινε συχνά από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Τον (19χρονο) τον είχε μαζί του καθημερινά, του ζήταγε ο πατέρας να του βγάζει τα παπούτσια, να τον περιποιείται. Ο αδερφός μου δεν μου είπε κάτι, λογικό είναι. Φοβάται νομίζω. Μια φορά έχω μιλήσει στο τηλέφωνο από τότε που έχω φύγει και άλλη μια φορά είχα πάει να πάρω κάτι χαρτιά από δικηγόρο και τον είχα δει τον αδερφό μου κατά τύχη. Όταν του είπαν να έρθει να μιλήσουμε ήταν φοβισμένο το παιδί. Πρώτη φορά τον είχα δει έτσι” κατέληξε ο πρώην τρόφιμος της “Κιβωτού”.