Κλειστά τα σχολεία σε Φυλή και Ωρωπό – Κανονικά στην υπόλοιπη Αττική

Η σύγχυση που επικράτησε σχετικά με τα σχολεία στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, οδήγησε κάποιους δημάρχους στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά με δική τους πρωτοβουλία.

«Κλειστά, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής. Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και περιλαμβάνει Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Φυλής.

Αλλά και ο Δήμος Ωρωπού σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Με απόφαση του δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη, κλείνουν σήμερα όλα τα σχολεία (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Ειδικά Σχολεία, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στην επικράτεια του Δήμου Ωρωπού λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας».

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στην Αττική

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στην Αττική σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου διαβεβαίωσε  ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης, η αρχική απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία «λόγω της σφοδρότητας του κύματος της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας έως και τα ξημερώματα, η οποία μάλιστα ισχυροποιήθηκε και από σχετική ειδοποίηση της Πολιτικής προστασίας μέσω του 112, τελικά ανατράπηκε το πρωί μετά τις νέες εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ το κύμα αυτό εξασθενεί και αποχωρεί με ΒΑ κατεύθυνση, χωρίς να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο», παρατήρησε ο ίδιος, ενώ για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί ίσως σε ορισμένους δήμους το ζήτημα επαφίεται στην πρωτοβουλία των δημάρχων, επισήμανε ο Γ. Πατούλης.