Κομισιόν: Τέλος στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε τουρκική οργάνωση

Τέλος στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε τουρκική οργάνωση βάζει η Κομισιόν, σύμφωνα με επιστολή που συνυπογράφουν οι Αντιπρόεδροι Μαργαρίτης Σχοινάς και Βιέρα Γιούροβα. Στο στόχαστρο μπαίνει η οργάνωση Yavuz Sultan Selim και κονδύλια που λάμβανε μέσω του προγράμματος Erasmus plus.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Βιέρα Γιούροβα απαντούν σε επιστολή Γάλλων υπουργών μεταξύ των οποίων η Υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολοννά και ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, που ζητούσαν την προσοχή της Επιτροπής για την διοργάνωση σεμιναρίων από την Yavuz Sultan Selim σχετικά με «τα κοινωνικά δίκτυα μετά την πανδημία και τα αποτελέσματα στην ισλαμοφοβία».

Υπογραμμίζουν ότι η Επιτροπή περιμένοντας περισσότερες λεπτομέρειες από την εθνική αρχή της Τουρκίας σχετικά με την Yavuz Sultan Selim, διακόπτει τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Erasmus plus, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την ανάκτηση κονδυλίων που ήδη έχουν καταβληθεί.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι η Κομισιόν επιζητεί να δίνεται η μέγιστη σημασία στο σεβασμό των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ από όσους επωφελούνται των ευρωπαϊκών κονδυλίων.