Κορονοϊός: Τρίτη δόση και εμβολιασμός παιδιών – Πρόεδρος εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: Η αδερφή μου εμβολιάστηκε και έχει 4 μήνες περικαρδίτιδα

Το ζήτημα της χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου εναντίον του κορονοϊού απασχολεί τους ειδικούς και αλλά και τους πολίτες.

«Μια επιτροπή ειδικών εισηγήθηκε στον FDA να κάνουν τρίτη δόση οι ανοσοκατασταλμένοι και οι 65 και άνω. Να περιμένουμε την συνεδρίαση του FDA kai toy CDS για να δούμε αν εκτός από τη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει διεύρυνση, σε υγειονομικούς ή όσους εκτίθενται στον ιό» σημείωσε στο ΜEGA Σαββατοκύριακο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«Αυτή η εισήγηση δείχνει με τη σοβαρότητα αντιμετωπίζεται το ζήτημα της χορήγησης των εμβολίων. Θα έπρεπε να προκαλεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας ότι δεν χορηγούνται έτσι τυχαία τα εμβόλια, αλλά μετά από ενδελεχή προσπάθεια» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν σαφείς αποφάσεις από FDA, CDS και ΕΜΑ για την χορήγηση της τρίτης δόσης, «χωρίς οι αποφάσεις αυτές να είναι δεσμευτικές για τα κράτη».

Ο κ. Δημόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις δυσοίωνες προβλέψεις του Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις ότι τέλος Αυγούστου θα έχουμε 5 και 10 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα. Έχουμε επιπέδωση αριθμού εισαγωγών, δεν βλέπουμε αύξηση των ασθενών που διασωληνώνονται. Η πανδημία δεν έχει ελεγχθεί. Ο κ. Τσιόδρας ήθελε να μεταφέρει ότι δεν είναι περίοδος να χαλαρώσουμε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε κλιμάκωση στο τέταρτο κύμα».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Να μην έχουν οι γονείς κανένα φόβο στο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Και τα παιδιά κινδυνεύουν με το στέλεχος Δέλτα. Κάποια παιδιά και θα νοσηλευτούν και θα έχουν άσχημη κατάληξη. Τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να εμβολιαστούν» σημείωσε.

Στο MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο Μπάμπης Κορόξενος, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κορόξενος τέθηκε σε αναστολή εργασίας καθώς δεν εμβολιάστηκε.

«Το 80% των εργαζομένων που δεν εμβολιάστηκε έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα. Θεωρούν ότι κινδυνεύει η υγεία τους αν εμβολιαστούν. Άλλοι έχουν θρησκευτικές πεποιθήσεις που δεν μπορούν να παραβλέψουν. Κάποιοι δεν έχουν πειστεί» ανέφερε λέγοντας πώς αυτός δεν πείστηκε.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η αδερφή του εμβολιάστηκε και έχει 4 μήνες περικαρδίτιδα.

Πηγή: Mega tv