Κρήτη: Νέα φωτιά στην περιοχή Γέννα Γόρτυνας

Νέα φωτιά ξέσπασε, νωρίς το πρωί, σε αγροτική περιοχή στην περιοχή Γέννα του δήμου Γόρτυνας. Στο σημείο έφτασαν 16 άνδρες με δύο αξιωματικούς και 8 οχήματα καταφέρνοντας να επέμβουν επιτυχώς.

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης σε δηλώσεις του συνέστησε προσοχή από τους πολίτες, ζητώντας να είναι προσεκτικοί σε ότι αφορά τις εργασίες που κάνουν και έχουν σχέση με φωτιά, καθώς ένα μεγάλο μέρος των πυρκαγιών οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Αν και μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική κατάφερε να την θέσει υπό πλήρη έλεγχο, το έργο των πυροσβεστών δυσκόλευαν οι έντονοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και γενικότερα σε όλο το νησί.
Σημειώνεται ότι για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Θυμίζουμε ότι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σε αγροτική τοποθεσία του Δήμου Γόρτυνας της περιφέρειας Κρήτης, στην Αγία Βάρβαρα, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, χθες, περίπου στις 10:00. Δεκατέσσερις υπάλληλοι με πέντε οχήματα, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.